Kostkownica do mięsa, warzyw i sera Ruhle SR1

Kostkownica do mięsa SR1 firmy Ruhle to wydajne urządzenie tnące, dzięki któremu możliwe jest sprawne szatkowanie mięs, warzyw, a nawet produktów głęboko mrożonych. Moc przerobowa urządzenia jest głównym atutem krajalnicy - potrafi ona wydajnie ciąć i szatkować imponującą ilość żywności, także tej zawierającej kości i twarde chrzęści. Obudowa z ogranicznikiem zmniejsza pole styku ostrza z produktem, wobec czego krojenie jest jeszcze bardziej efektywne i bezpieczniejsze dla użytkownika. Dzięki długim, szlifowanym ostrzom, krojenie kości zwierzęcych nie stanowi najmniejszej trudności dla obsługującego.



Kostkownica do mięsa, która adaptuje się do potrzeb

Plastrownica do mięsa posiada wymienne noże tnące, dzięki czemu w kilkanaście sekund przydatny wynalazek może zostać przekształcony w kostkownicę do sera czy krajalnicę do boczku. Proces wymiany wkładów jest bardzo prosty i może zostać przeprowadzony nawet przez osoby niedoświadczone. Wystarczy otworzyć drzwiczki, wyjąć kratkę tnącą i uzupełnić wolne miejsce kolejną kratką z ostrzami. Po zamknięciu drzwiczek krajalnica do mięsa w kostkę jest gotowa do ponownego użycia. Dzięki możliwości dowolnej modyfikacji ostrzy, istnieje możliwość dostosowania 13 różnych rozmiarów cięcia z jedną ramką. 

Te zaś można błyskawicznie połączyć, by powierzchnia tnąca została powiększona. Na dużą uwagę zasługuje higiena urządzenia - ostrza są banalne w czyszczeniu. Wystarczy je zdemontować oraz umyć pod bieżącą wodą z dodatkiem środków czyszczących. Resztki żywności, które mogą się osadzać na ściankach podczas cięcia, mogą być również w bardzo prosty sposób usuwane za pomocą ścierki czy ręcznika papierowego. Kostkownica jest estetycznie wykonana - jasna obudowa urządzenia prezentuje się higienicznie i czysto.

Finezyjne ostrza najwyższej jakości

Stalowe ostrza odznaczają się wyjątkową twardością, przez co są w stanie wytrzymać duże naciski podczas pracy. Kostkownica do warzyw jest urządzeniem ergonomicznym i niezwykle łatwym w eksploatacji. Posiada najwyższe standardy dotyczące wydajności. Każdorazowe cięcie dostarcza użytkownikowi idealnie wykrojonych kawałków mięsa, warzyw czy owoców. Łatwe porcjowanie produktów możliwe jest dzięki zastosowaniu elementów krojących najwyższej jakości. Skośnie zainstalowany wałek stabilizuje nawet niewielkie obiekty, co sprawia, że cięcie nawet malutkich kawałków mięsa jest niezwykle proste. 

Tak dostosowana technologia umożliwia porcjowanie podłużnych kawałków mięsa, co jest często utrudnione w krajalnicach innego typu. W procesie produkcji urządzenia wykorzystano łączenia łożyskowe, które zapewniają swobodną i płynną pracę poszczególnych komponentów krajalnicy. Urządzenie do krojenia w kostkę posiada wygładzone i niesamowicie ostre noże, pozwalające jednym ruchem na skuteczne cięcie żywności. Mniej ruchu oznacza także zredukowane tarcie na powierzchni stykowej - to z kolei skutkuje mniejszą ilością wytwarzanego ciepła i większą precyzję cięcia różnych obiektów. 


Liczba znaków ze spacjami (bez źródeł): 3000
Autor: Bartosz Tyrka


Kopiowanie i powielanie zabronione. Tekst jest chroniony prawami autorskimi. 

Komentarze